TERMENI ŞI CONDIŢII

Termeni și condiții de funcționare a platformei bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro, aparținând Primăriei Municipiului Petroşani.

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI CU ATENȚIE TERMENII ȘI CONDIȚIILE PREZENTATE ÎN CONTINUARE. ACESTEA CONȚIN INFORMAȚII IMPORTANTE CU PRIVIRE LA DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE DUMNEAVOASTRĂ.

 1. DESPRE PLATFORMĂ

Platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro reprezintă un serviciu online prin intermediul căruia cetățenii care locuiesc în Petroşani și au împlinit vârsta de cel puțin 16 ani au posibilitatea să decidă asupra modului în care va fi cheltuită o parte din bugetul municipiului Petroşani. Regulamentul procesului de bugetare participativă desfășurat de către Primăria municipiului Petroşani poate fi consultat aici.

Platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro este disponibilă în format web, adaptată și pentru dispozitivele mobile.

 1. ACCEPTAREA TERMENILOR DE FUNCȚIONARE

Prin folosirea platformei bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro, acceptați și sunteți de acord să acceptați Termenii și condițiile de funcționare. Primăria Municipiului Petroşani poate să modifice Termenii și condițiile de funcționare oricând, cu scopul de a îmbunătăți serviciul. Prin continuarea folosirii platformei bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro sunteți de acord să acceptați acele schimbări, în cazul în care ele sunt efectuate.

În cadrul platformei bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro, termenii de mai jos au următoarea semnificație:

– Utilizator – orice persoană fizică care se înregistrează în platformă și accesează conținutul pus la dispoziție de către bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro.

– Bugetare participativă – proces derulat de către Primăria municipiului Petroşani prin intermediul platformei bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro prin care membrii comunității decid în mod direct asupra modului în care va fi cheltuită o parte din bugetul local.

– Proiect/inițiativă – propunere de realizare a unei investiții din bugetul local al municipiului Petroşani care îndeplinește criteriile stabilite în Regulamentul procesului de bugetare participativă care poate fi consultat aici şi este făcută de către cetățeni care locuiesc în Petroşani și au împlinit vârsta de cel puțin 16 ani.

 1. LIMITAREA FOLOSIRII APLICAȚIEI

Platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro este destinată persoanelor care au împlinit vârsta de cel puțin 16 ani şi care locuiesc în Petroşani. Platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro nu permite înregistrarea mai multor conturi aparținând aceleiași persoane.

 1. CONFIDENȚIALITATE ȘI SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice informație pusă la dispoziție de către dumneavoastră sau colectată de către Primăria Municipiului Petroşani atunci când folosiți platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro este supusă Politicii de Confidențialitate a platformei bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro ai cărei termeni sunt incluși în acești Termeni și condiții de funcționare. Platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro stochează informații cu caracter personal (provenite din conturile prin care dumneavoastră vă autentificaţi pentru a avea acces la platformă (nume, prenume, e-mail, număr telefon, adresa, data nasterii).

Prin înregistrarea în vederea utilizării platformei și furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, ați fost informat și v-ați exprimat acordul în mod explicit și fără echivoc ca platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro să folosească datele dumneavoastră cu caracter personal.

Platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro asigură păstrarea confidențialității datelor cu caracter personal furnizate pentru accesul la platformă și/sau pentru utilizarea acesteia. Această obligație nu se aplică în cazul oricărei informații dezvăluite de utilizatori către terți.

Platforma bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro prelucrează datele cu caracter personal și informațiile deținute/transmise de către dumneavoastră cu bună credință, asigurând respectarea dreptului la viața privată și a legislației în vigoare.

Platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro nu își asumă răspunderea pentru exactitatea și corectitudinea datelor introduse de către dumneavoastră,.

Orice încercare de a utiliza datele personale ale altui Utilizator este strict interzisă, fiind considerată o tentativă de fraudă și va fi sancționată prin lege contravențional sau penal, după caz.

 1. PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Primăria Municipiului Petroşani și/sau licențiatorii săi sunt unicii proprietari ai platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro, ceea ce include orice software, domeniu și conținut pus la dispoziție prin intermediul platformei sau paginilor de Social Media. bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro este protejată de drepturile de autor din România. Aceasta se poate folosi doar în scopuri personale și necomerciale, iar  bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro va acorda o licență limitată în acest sens. Orice folosire neautorizată a platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro va înceta licența limitată pusă la dispoziție de către Primăria Municipiului Petroşani. Grafica, logo-urile, imaginile și numele serviciilor legate de  platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro. nu pot fi folosite fără acordul scris al Primăriei Municipiului Petroşani.

Prin folosirea platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro, sunteți de acord să nu încărcați, să nu postați, să nu trimiteți e-mail sau să nu transmiteți orice material ce conține viruși sau alte coduri de computer, fișiere sau programe destinate să întrerupă, distrugă sau să limiteze funcționalitatea oricărui software sau hardware sau echipament de telecomunicație, sau sa distorsioneze orice continut asociat cu platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro De asemenea, sunteți de acord să nu interferați cu serverele sau rețelele ce au legătură cu platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro sau să nu încălcați nicio procedură, politică sau regulament al rețelelor ce au legătură cu platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro. De asemenea, sunteți de acord să nu:

 1. pretindeți ca sunteți altă persoană în timp ce folosiți platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro.;
 2. folosiți platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro. în scopuri ilegale;

bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro nu promovează și nu recomandă sau nu tolerează folosirea platformei de pe dispozitivele mobile în timpul activităților care ar putea pune viața utilizatorilor în pericol, cum ar fi conducerea de vehicule. Sunteți de acord să nu utilizați platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro în timpul desfășurării unor astfel de activități; bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro nu este responsabilă pentru utilizarea aplicației în astfel de condiții, utilizarea se va realiza pe propria răspundere.

 1. SITE-URI ALE ALTOR TERȚI

Platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro poate conține link-uri către site-urile web ale unor părți terțe sau programe ce nu sunt controlate de către sau asociate cu bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro

Primăria Municipiului Petroşani nu este responsabilă pentru conținutul, ofertele sau politicile de confidențialitate ale unor asemenea site-uri sau programe, inclusiv, dar fără a se limita la, răscumpărarea ofertelor de către dumneavoastră sau refuzul comerciantului de a onora orice ofertă. Relația dumneavoastră cu site-urile părților terțe se desfășoară doar între dumneavoastră și respectivele părți terțe.

 1. COSTURILE DE UTILIZARE

Primăria Municipiului Petroşani vă pune la dispoziție platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro în mod gratuit. Primăria Municipiului Petroşani nu este responsabilă de perceperea unor costuri suplimentare atunci când utilizați bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro. În cazul în care întâmpinați o astfel de problemă, vă rugăm să contactați furnizorul dumneavoastră de internet WiFi sau de date mobile. Plata unor asemenea costuri este responsabilitatea dumneavoastră. Este posibil ca platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro să nu fie accesibilă în unele țări, acest lucru depinzând de compatibilitatea platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro cu alte rețele străine. Posibilitatea de a folosi platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro poate fi restricționată sau prejudiciată atunci când folosiți opțiunea de roaming în străinătate.

 1. UTILIZAREA INFORMAȚIILOR PUSE LA DISPOZIȚIE

Prin acceptarea condițiilor expuse, sunteți de acord ca bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro să utilizeze orice comentarii, informații sau idei conținute în orice comunicare pe care dumneavoastră o trimiteți către bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro fără nicio compensație, recunoaștere sau plată către dumneavoastră, în orice scop, inclusiv, dar fără a se limita la elaborarea, producția, produsele și serviciile de marketing precum și crearea sau îmbunătățirea aplicației platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro.

 1. GARANȚIE ȘI RĂSPUNDERE

Primăria Municipiului Petroşani furnizează platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro. ca atare și fără nicio condiție expresă, implicită sau statutară. Primăria Municipiului Petroşani nu este responsabilă pentru nicio eroare sau omisiune apărută în cadrul platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro, orice defecțiune, întârziere sau întrerupere apărută în cadrul platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro, orice pierdere sau defecțiune ce reiese din utilizarea platformei bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro, orice defectare a telefonului dumneavoastră mobil sau orice manieră de a utiliza platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro de către utilizatorii acesteia. Primăria Municipiului Petroşani își rezervă dreptul de a furniza platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro la discreția sa.

Primăria Municipiului Petroşani, asociații, administratorii, reprezentanții, angajații (împreună sau individual) nu vor fi responsabili în niciun caz pentru eventuale daune sau orice prejudiciu, de orice fel, direct sau indirect, ce reiese din utilizarea sau are legătură cu platforma bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro, chiar dacă posibilitatea daunelor sau a producerii prejudiciului a fost menționată sau nu.

 1. RECLAMAȚII

Prin agrearea acestor termeni și condiții sunteți de acord ca orice reclamație, dispută sau controversă (atât ca prejudiciu sau altfel, chiar dacă sunt deja prezente sau viitoare, incluzând cele stabilite de lege, drept comun sau reclamații echitabile) între dumneavoastră și bugetareparticipativa.primariapetroşani.ro ce reies sau au legătură cu acești Termeni și condiții de funcționare, interpretarea sau încălcarea acestora vor fi guvernate și rezolvate în conformitate cu legislația din România în vigoare.

 1. FOLOSIREA UNUI LIMBAJ LICENȚIOS

Orice deviere în afara obiectului de activitate al platformei, folosirea de cuvinte obscene, atacul la persoană, afișarea de anunțuri sau mesaje publicitare, precum și proferarea de jigniri, trivialități și injurii aduse unor persoane, vor fi sancționate prin cenzurarea afișării, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a utiliza platforma, prin blocarea IP-ului folosit.

 1. GENERALITĂȚI

În cazul în care orice prevedere conținută în acești termeni și condiții de funcționare este considerată invalidă sau neexecutorie, asemenea prevedere va fi anulată, iar celelalte prevederi vor fi considerate aplicabile în continuare. Titlurile au doar scop de referință și nu definesc, nu limitează, nu interpretează sau nu descriu scopul acelei secțiuni. Incapacitatea Primăriei Municipiului Petroşani de a îndeplini una dintre prevederile acestor Termeni și condiții de funcționare nu va constitui renunțarea la acea prevedere sau la oricare alta.

 1. CONTACTAȚI-NE

În cazul în care aveți întrebări referitoare la acești Termeni și condiții de funcționare sau folosirea platformei, nu ezitați să ne contactați la telefon  sau prin adresa de email: bugetare.participativa@primariapetrosani.ro